donderdag 3 mei 2012

Dag 53 Sorges - Perigueux 24 km


















Gisteren hebben we uitgebreid Annie's verjaardag gevierd, maar vandaag is het weer gewoon pelgrimeren. Op het programma staat de etappe naar Perigueux, zo'n 24 km.

 


De tocht is weinig spectaculair: we lopen urenlang door het Forêt Domaniale Lanmary, een soort staatsbos, en dan beginnen al snel de buitenwijken van Perigueux.


Het weer is nog altijd prachtig, de thermometer van een Pharmacy wijst aan dat het 31 graden is. Het hoedje dat ik gisteren van die aardige Franse mevrouw heb gekregen komt goed van pas. We hebben er stevig de pas ingezet en staan al om 15.30 uur bij de cathédrale Saint-Front, van oorsprong een kerk uit de 12e-13e eeuw, maar in de 19e eeuw verbouwd tot een neo-byzantijnse kerk.

















We kunnen pas om zes uur in het hotel terecht, dus we hangen een paar uurtjes de toerist uit in het gezellige historische stadscentrum van Perigueux.

Het hotel dat ik heb gereserveerd blijkt een gribus, dus wijken wij uit naar het comforfabele Bristol hotel verderop.
Wij sluiten de dag af met een lekker etentje op een terras in de binnenstad alsof het hoog zomer is. Zo werd het vandaag pelgrimeren met een vakantietintje!
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten